VYZÝVÁME PAVLA ZEMANA K REZIGNACI

VYZÝVÁME PAVLA ZEMANA K REZIGNACI

VYZÝVÁME PAVLA ZEMANA K REZIGNACI

Institut Aleny Vitáskové z.s. (dále jen IAV) – ochrana lidských práv a svobod MANIFEST IAV – občanů poškozených státem vyzývají tímto Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby rezignoval na svoji funkci.

Dopisem ze dne 24. 1. 2021 jsme vyzvali Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby rezignoval na svoji funkci. Občanská veřejnost dlouhodobě upozorňuje a žádá nápravu v oblasti justice – především státního zastupitelství. Nejen události posledních dnů odhalující „praktiky“ NSZ Pavla Zemana zveřejněné na „Seznamu“, ale řada dalších, které byly předány ministryni spravedlnosti Marii Benešové, potvrzují žádoucí potřebu očisty státního zastupitelství. Toto pod vedením Pavla Zemana dlouhodobě systémově selhává a vnitřního očistného procesu již není samo schopno.

V dopise se mimo jiné uvádí:
„Jako Nejvyšší státní zástupce jste odpovědný nejen za své činy, ale i za stav státního zastupitelství jako celku. Škody, které byly státu, a tudíž občanům způsobeny nezákonným trestním řízením narůstají. Nelze je vyčíslit pouze finančně, ale především se jedná o jev demoralizující celou společnost, s dopadem na ztrátu důvěry veřejnosti v právní stát, vymahatelnost práva a spravedlnosti. Nesete plnou odpovědnost za tento stav v naší zemi.“

Vámi řízené státní zastupitelství mnohdy jedná v rozporu s veřejným zájmem, když závažnou trestnou činnost nežaluje, či naopak obžalovává netrestné činy v krkolomných konstrukcích zločinu. Předkládáte soudu (dokonce Nejvyššímu soudu) zmanipulované důkazy s cílem odsoudit nevinné.

Jen několik příkladů:
• Privatizace OKD – Parlamentní vyšetřovací komise popsala řadu trestných činů – jaký je výsledek vaší práce?
• Ekologická katastrofa na řece Bečvě, zjevně nebude nikdy vyšetřena….
• Privatizace Mototechny České Budějovice – byl jste plně informován o privatizačním podvodu. Jaké kroky jste pro nápravu udělal?
• „podivná“ role státního zastupitelství v kauze Čapí hnízdo

 

Celé znění dopisu zveřejněno na www.institut-av.eu
Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Praha 26. 1. 2021

TVS: Nebezpečné slunce

TVS: Nebezpečné slunce 2

Kniha: Spravedlnost Pláče

Rubriky

Archivy